Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Saints Row IV

Saints Row IV

Hodnocení PS3 75%
Hodnocení PC 77%
Hodnocení Xbox 360 82%
Typ hrySamostatná hra
Žánrzávodní
Popis hry Saints Row IV
Příběh hry navazuje přímo na třetí díl a točí se opět kolem starých známých Saints. Statut těchto fialových gangsterů bude na nejvyšší možné úrovni - budou vůdci svobodného světa, šéf Saints byl totiž zvolen prezidentem USA a všechno je tak ještě mnohem šílenější, než tomu bylo ve trojce. Jako twist ... (Zobrazit celý text)

  • Komentáře

jin.jim - 20.6.2019  (Hodnocení: 70 %)
Když přišel Saints Row 3, přinesl v sérii obrovskou změnu - v mnoha ohledech k lepšímu, v jednom ohledu však šíleně ztrácel - a to brzké stereotypnosti. Jak obstál díl následující?

Po stránce grafické se dost možná zděsíte, neboť posun vpřed oproti třetímu dílu je hodně málo výrazný a tak hranaté modely některých postav nejsou zas tak kuriózní. Ačkoliv hra využívá nerealistickou grafiku, tak i ona animovaná grafická stránka je na svou dobu hodně špatná a do očí bijící. Co se týče detailů typu mimika - tak o její hloubce nemůže být ani řeč.

Zvuková stránka SR 4 se povedla. Zvláště v misích, kdy začnou v různých situacích hrát docela nečekané hity, které jsou proslavené snad po celém světě, jen byste je nepřimknuli k vybraným situacím, ale popravdě, vývojářům se to povedlo a zběsilou či méně zběsilou akci tak doplňuje skvěle vybraná hudba. Co se týče soundtracku hry mimo známé písně, tak ten zas tak výrazný není. Stejně tak střelba a zvuky okolí jsou spíše průměrné. Zachraňuje to pak také dabing, který se povedl.

Hratelnostně se bohužel SR4 nedaří SR3 překonat a hodně rychle upadá do stereotypu. Aktivity sloužící k osvobození města se smrskly na minimum a fungují na stále stejném principu. Co se rozhodně neomrzelo, tak jsou aktivity ničitelské, naopak nepříliš zábavné bylo házení postavy do aut, Genkiho soutěže nebo neustále stejné zabírání věží a stanovišť.
Na druhé straně jsou mise hlavní, které jsou veskrze povedené a nápadité. Zvláště díky své ujetosti. Všemu pak napomáhá fakt, že Saints nově získávají nadpřirozené schopnosti, které hře dodávají ještě hektičtější tempo a celkově na šílenosti. To je přesně to, co na tomto dílu oceňuji nejvíce - superschopnosti, kterých je opravdu přehršel a je radost je využívat a vylepšovat.
Ani přestřelky nejsou špatné, zvláště po vylepšení zbraní na maximum to táhne k tomu neustále vyprovokávat mimozemšťany, abyste si s nimi pak pohrávali.
Celková herní doba dosáhla, včetně vedlejších misí (obsazování města), na zhruba 15 hodin.

Příběhově je hra průměrná, mimozemská invaze dolehla na planetu Zemi, která byla zničena. Proto se Saints vydávají porazit Zinyaka - vůdce mimozemšťanů. Zápletka dostačující, zpracovaná pěkně, hlavní boss je opravdový nepřítel, který dokáže zavařit a Vy to během celé hry pocítíte hned několikrát. Stejně tak závěrečný fight proti Zinyakovi je docela povedený.
Ostatní postavy jsou super - hlavně Boss, sarkastická Kinzie, CID či ještě jedna, o níž se kvůli spoilerům nezmíním. Naopak mi vadila věčně zpruzená Shaundi.
Přesto, při porovnání se zcela odlišným druhým dílem, musím zmínit, že zápletka je slabší, hlavně kvůli zvratům, které nejsou až tak vau, jako byly právě v díle druhém.

Po stránce technické hra běží naprosto dokonale, ještě aby ne, když vypadá tak, jak vypadá. Nezaznamenal jsem jediný pokles, bug či glitch. Co mi ale přišlo úsměvné, je fakt, že zejména v závěrečné cutscéně po porážce bosse se často vyskytovalo prolínaní textur skrz různé objekty (např. prolínání Zinyakovy hlavy skrze trůn).

SHRNUTÍ:
SR4 je ještě ujetější pokračování této série. Graficky značně pokulhávající, zvukově naopak velmi dobré (zvláštně různé známé hity), hratelnostně hodně zábavná i stereotypní, skvělá pro odreagování se, příběhově průměrná a technicky takřka k dokonalosti vyladěná. Na druhou stranu jsem zvědav, s čím vývojáři přijdou v pátém pokračování, jestli vůbec bude, protože vymyslet něco ještě ujetějšího, a zároveň i dostatečně zábavného, aby to nepůsobilo pouze jako kopie třetího a čtvrtého dílu, bude hodně náročné.

mafiozo123 - 21.8.2017  (Hodnocení: 95 %)
Ještě šílenější než kdy dřív :D ultra sprinty,ultra skoky,ultra schopnosti. Akorát ten konec docela hard málem sem rozmlátil ovladač :D


Komentáře ke hře lze přidávat na kartách této hry pro konkrétní platformy.




  • Obrázky ze hry

Screen ze hry Saints Row IV

Screen ze hry Saints Row IV

Screen ze hry Saints Row IV

Galerie obrázků ze hry Saints Row IV. Všechny screenshoty hry Saints Row IV naleznete u konkrétních karet platforem této hry. Obrázky ke hře lze přidávat na kartách konkrétních platforem této hry.





  • Video ze hry

Saints Row IV - Independence Day Trailer PEGI

Video ze hry Saints Row IV. Všechny trailery, videorecenze nebo jiná videa ze hry Saints Row IV naleznete na konkrétních kartách platforem této hry. Videa ke hře lze přidávat na kartách konkrétních platforem této hry.



HODNOCENÍ HRY Saints Row IV PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/hra/Saints-Row-IV-21513/" title="Hodnocení hry Saints Row IV"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Saints+Row+IV" alt="Saints Row IV" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

28 %

Celkem hlasů: 2344


Hra Warthunder zdarma