Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Quake II

Hodnocení PC 78%
Hodnocení PSX 94%
Hodnocení Nintendo 64 70%
Typ hrySamostatná hra
Žánrstřílečky
Popis hry Quake II
Klasická střílečka, nástupce slavného Dooma, větší množství zbraní, větší realita, patrové levely atd. (Přidal: TradeCZ)

  • Komentáře

_DAVE_ - 13.8.2008  (Hodnocení: 80 %)
Oproti prvnímu dílu vzrostla zábava a celkově hratelnost.

hellsniper - 21.8.2009  (Hodnocení: 80 %)
Tahle ta hra byla moje první mp (multiplayerová). Hodně velká zábava. A nahrávání skinů do hry, fakt super, což mi třeba chybí u všech po ní přicházejících.

maxXx - 13.7.2010  (Hodnocení: 60 %)
Single player až překvapivě svižný a zábavný, možnost multipayeru který již však i ve své době nebyl moc inovativní...

byron.lord - 2.7.2011  (Hodnocení: 80 %)
po nudné jedničce přišla masakrózní dvojka. Stejně jako u filmu terminator, dvojka teprve ukázala, zač je toho loket.

Albydeeere - 7.10.2011  (Hodnocení: 80 %)
Jednička byla o trochu lepší než dvojka. QUAKE patří mezi klasiky.

hribisko - 4.12.2014  (Hodnocení: 85 %)
Mechanizace! Domácí dílna, železářství, výkupna kovů, průmyslová kotelna, fabrika. Svižná muzika podporuje rychlý výkos. Rozstřelování mrtvol na krvavé kusy nutné. Maso a šrot, hergot!

H34D - 29.3.2024  (Hodnocení: 85 %)
Quake II byl vlastně úplně typická doomovka, která velebila rychlou a hlavně stylovou akci. Herní kampaň se snažila na místo jednotlivých levelů prezentovat systém kontinuálního procházení, což sice nedosahuje úrovně Unrealu, či Half-Lifu, ale pro účely zábavného vyvražďování Stroggů to naprosto dostačuje. V kampani procházíte zejména industriální interiéry, a i když to nezní zrovna slavnostně, obzvláště ve spojení s tím, že si libují v šedé barvě, tak bych neřekl, že s designem levelů je něco v nepořádku, naopak je takovým vyšším koridorových FPS. Hratelnost byla poměrně arkádová a postup hrou se omezoval na sbírání klíčů a stiskávání tlačítek známé již z prvního Dooma, ale ono to v záplavě krve a skvostného zvuku dvouhlavňové brokovnice vůbec nevadilo...

Grafika byla skvělá, málokterý hráč, který ji nezažil v době svého vydání, si uvědomuje, jak revoluční vlastně Q2 engine byl. V roce 1997 byli hráči ještě zvyklí na hry typu Duke Nukem 3D a tohle bylo opravdu jiné kafe. Nejvíc musím asi pochválit různé světelné výbuchy, exploze, stíny, modely, ale on to byl pokrok opravdu ve všem…

V čem Q2 exceloval, byl multiplayer. Hra patřila mezi ty nejrychlejší FPS, byť Quake 1 byl ještě o vlásek rychlejší. Q2 disponoval trošku variabilnějšími levely – méně kostkových místností a rovných chodeb, trošku více míst pro „schovku“, či „přepadovku“. Troufám si říct, že Quake 2 byl o malinko taktičtější, byť se o žádný Counter-Strike samozřejmě nejednalo. Šlo spíš o to, že levely občas měly svá strategická místa s power-upy a zbraněmi. Dalo se hrát i na „kočku a na myš“ s railgunem. Quake 1 byl oproti tomu více o brutální síle – sebrat raketomet a sypat to všude kolem sebe…

Quake 1 přišel jako první s trickjumpingem, což byla úžasná featura, kterou se hráči učili správně používat dlouhé roky. Quake 2 měl pozměněné mechaniky strafejumpů a circlejumpů – tedy toho zvláštního mačkání kláves a švihání myší, které způsobovalo, že hráč neustále nabíral rychlost. Výsledkem bylo právě ono nepatrné zpomalení, které šlo ruku v ruce s jemným zpomalením raketometu (resp. letících raket). Quake 3 je v tomto bližší právě Quake 1, takže soudím, že čas ukázal, že směr Quake 2 nebyl nejlepší. Paradoxem je, že Quake 4 byl zase v tomto bližší Quake 2, ale taky proto se Quake 4 na poli progamingu neohřál více než jednu sezónu.

FFFmage - 24.4.2014  (Hodnocení: 100 %)
Tak tohle je opravdovej PSone skvost, čistá koncentrovaná akce se soundtrackem ostřejším než břitva. Jistě, není to bůhví jak obsáhlý, dá se to dohrát za hoďku a něco (můj rekord 1:14 min)ale v záloze byl multiplayer u kterýho sme vydrželi nejeden dlouhej letní den. Dále nádherná grafika, chytrý level design, svižná hratelnost a spousta věcí k objevování, sečteno podtrženo špička žánru své doby a své platformy.

sarfian - 8.3.2016  (Hodnocení: 100 %)
2003


Komentáře ke hře lze přidávat na kartách této hry pro konkrétní platformy.




  • Obrázky ze hry

Artwork ke hře Quake II

Artwork ke hře Quake II

Obal hry Quake II

Galerie obrázků ze hry Quake II. Všechny screenshoty hry Quake II naleznete u konkrétních karet platforem této hry. Obrázky ke hře lze přidávat na kartách konkrétních platforem této hry.





  • Video ze hry

Video z hraní

Video ze hry Quake II. Všechny trailery, videorecenze nebo jiná videa ze hry Quake II naleznete na konkrétních kartách platforem této hry. Videa ke hře lze přidávat na kartách konkrétních platforem této hry.



HODNOCENÍ HRY Quake II PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/hra/Quake-II-18390/" title="Hodnocení hry Quake II"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Quake+II" alt="Quake II" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

War Thunder
War Thunder
War Thunder
War Thunder
War Thunder

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

20 %

Ano, Xbox Series X

16 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

29 %

Ne, hraji na mobilu

26 %

Celkem hlasů: 2589


Hra Warthunder zdarma