Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Mass Effect: Andromeda

Mass Effect: Andromeda

Hodnocení PC 85%
Hodnocení PS4 75%
Hodnocení Xbox One -
Typ hrySamostatná hra
ŽánrRPG
Popis hry Mass Effect: Andromeda
Mass Effect: Andromeda je akční RPG, kde hrajete za jednoho ze sourozenců Ryderových, Scotta nebo Sáru. Rodina Ryderových je součástí hibernované posádky vesmírné lodi, archy, Tempest, která je na cestě z galaxie Mléčné dráhy do galaxie Andromeda. Za touto cestou stojí uskupení Andromeda Initiative ... (Zobrazit celý text)

  • Komentáře

Fluke - 18.5.2017  (Hodnocení: 60 %)
Vzhledem k hodnocení hry, by se slušelo napsat, že Andromeda si prošla komplikovaným, až děsivým vývojem.
Hru dělalo studio BioWare Montreal. Celkem nové studio, které dělalo pouze DLC obsah pro původní hry trilogie Mass Effect, za kterou stojí studio BioWare Edmonton. Také příběh Andromedy byl dán do rukou Macu Waltersovi, který převzal otěže příběhu po Drew Karpyshynovi ve třetím Mass effectu, a víme jak to dopadlo.
Nicméně nápady byly dobré, a první rok a půl vývoje perfektní, ale pak začaly problémy a hádky mezi studii a z vývoje odešli důležití lidé, včetně režiséra hry.
Andromeda si prošla i změnou enginu, z Unrealu na engine Frostbite 3, který EA nadšeně poslední dobou (díky studiu Dice) používá. Bohužel Frostbite není univerzální jako Unreal a neumí RPG, což je známá informace, kterou i tvůrci věděli a slibovali na ní zapracovat. (Tímhle peklem si už prošel Edmonton během Dragon Age Inquisition).
Vše tak vyústilo ve velký průser po vydání, kdy přesto, že se BioWare Montreal dušoval, jak se bude velmi věnovat animaci postav, které Frostbite tolik neumí, hráči dostali hru s animací postav a obličejů horších, než v roce 2007 při vydání prvního Mass Effectu. Tímto byly postihnuty zejména lidské postavy, u mimozemských tento problém nebyl natolik viditelný. Šlo zejména o špatně udělané oči, které vyvolávali dojem, že je s obličeji něco špatně. To korunovali ještě dialogy postav, které používají nesmyslné slovní obraty.
Hra také vyšla díky spěchu Electronic Arts ve značně technicky nedodělaném stavu, kdy na dnešní dobu hráče postihovalo neuvěřitelné množství technických bugů (mohu potvrdit). Hru při vývoji doslova lepili za běhu, aby se nerozpadla.
Z BioWare Montreal se za tento fail stalo pouze sekundární studio, kde již pracuje pouze zlomek zaměstnanců na opravách hry a podpoře multiplayeru. Většina potenciálních zaměstnanců byla poslána do BioWare Edmonton na práci na nové IP.
V době psaní této recenze vyšel již 7. patch, který celkem úspěšně opravuje hlavní grafické a technické chyby hry, ale není to ideál. Dočkáme se ještě cca 2 patchů.
Mass Effect jako série je bohužel nyní odložena, dokud v EA nebudou vědět, jak s ní nadále naložit. Podobně jako s Dead space. Pokračování se tak v blízké době neočekává a příběhová DLC zřejmě taky ne. Hráči mohou jen litovat, že obří sumu 40 miliónů dolarů na vývoj hry nedostal někdo jiný.

Tak a teď k hodnocení :D Bez ohledu na technický stav a chyby se jedná o zábavnou hru z hlediska herních technik, atmosféry a bojů. Duch Mass Effectu se povedlo zachovat, víceméně díky artové stránce hry.
Bohužel hra trpí špatně udělaným menu interfacem, který praktičností přípomíná RPG minimálně dekádou zpět a špatně udělaným sledováním questů. Ty jsou rostříštěny do několika kategorií, podle důležitosti. Bohužel ne vždy prioritní mise příběhově dávají smysl = nepřijde vám to jako priorita. Následně mise, které nejsou označeny jako prioritní vám občas přijdou jako důležitější.
Bohužel náplň hry je přehnaně obsáhlá, strávil jsem u ní 100 hodin, a to jsem se nevěnoval zbytečným questů na skenování toho, či onoho. Inspirace Dragon Age Inquisition je vidět, ale prostě nemůžete dělat RPG a nahrát do něj obsah jako v MMO, tak to prostě nefunguje.
U 4. planety mi přijde obsah dost repetetivní. Bylo by skvělé kdyby získávání outpostů bylo nějak různorodé, poněvadž ho musíte tak jako tak podstoupit.
Největší zklamání je však konec hry, protože hra je koncipovaná jako úvod do větší série (což je samo o sobě velká hloupost, hra není film).
Co to znamená? Znamená to, že ve hře je cca 5 pocitově důležitých dějových linek, přitom se vyřeší pouze jedna! Nemá smysl to tajit, je to prostě poražení Kettů. Všechny ostatní linky jsou prostě typu čekejte na DLC nebo další hru.
To by tak úplně nevadilo, kdyby šlo o nevyslovené linky, kdy spekulujete, že by mohli pokračovat, ale abyste dělali celkem příběhově důležitý quest, a pak zjistili, že nemá konec?!
Prostě hru si kupte, až bude ve slevě, bude mít všechny patche, neočekávejte velké věci, pak Vás ta hra bude příjemně bavit.
To však je oproti původní trilogii velké zklamání, i díky tomu, že již nedostaneme žádné DLC a pokračování možná nikdy nebude. A proto se milé děti nikdy nedělá hra jako úvod do něčeho většího, protože když to pose*ete finančně, tak aspoň máte smysluplnou hru.


Komentáře ke hře lze přidávat na kartách této hry pro konkrétní platformy.




  • Obrázky ze hry

Artwork ke hře Mass Effect: Andromeda

Artwork ke hře Mass Effect: Andromeda

Artwork ke hře Mass Effect: Andromeda

Galerie obrázků ze hry Mass Effect: Andromeda. Všechny screenshoty hry Mass Effect: Andromeda naleznete u konkrétních karet platforem této hry. Obrázky ke hře lze přidávat na kartách konkrétních platforem této hry.





  • Video ze hry

Trailer

Video ze hry Mass Effect: Andromeda. Všechny trailery, videorecenze nebo jiná videa ze hry Mass Effect: Andromeda naleznete na konkrétních kartách platforem této hry. Videa ke hře lze přidávat na kartách konkrétních platforem této hry.



HODNOCENÍ HRY Mass Effect: Andromeda PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/hra/Mass-Effect-Andromeda-46142/" title="Hodnocení hry Mass Effect: Andromeda"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Mass+Effect%3A+Andromeda" alt="Mass Effect: Andromeda" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

28 %

Celkem hlasů: 2340


Hra Warthunder zdarma