Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Dishonored 2

Dishonored 2

Hodnocení PC 77%
Hodnocení PS4 75%
Hodnocení Xbox One -
Typ hrySamostatná hra
Žánrakční
Popis hry Dishonored 2
Ponořte se znovu do role zabijáka s nadpřirozenými schopnostmi ve hře Dishonored 2, vysoce očekávaném pokračování hry z produkce společnosti Arkane Studios', která se stala Hrou roku 2012. Pusťte se do objevování jedinečného světa v roli Emily Kaldwin nebo Corva Attana - každý z nich představuje moc ... (Zobrazit celý text)

  • Komentáře

Space13 - 22.5.2018  (Hodnocení: 90 %)
Veľmi dobré a dôstojne pokračovanie jedničky. Hra je obohatená aj o novu postavu a jej jedinečne vlastnosti.

Szczigi - 12.8.2016  (Hodnocení: nehodnotil)
Pokračování úspěšné hry, která zaujala svým příběhem, hratelností, ale hlavně svou stylizací a neskutečnou atmosférou. Doufejme, že hra přinese hromadu novinek a vylepšení a minimálně se vyrovná svému předchůdci. Jsem zvědav jestli přidání nové hratelné postavy (Emily) tuto hru oživí a nebo ne.

jin.jim - 24.3.2018  (Hodnocení: 80 %)
Recenze obsahuje mírné spoilery z Dishonored 1 a DLC pro první díl!

Dishonored 2 je pokračováním velice úspěšného prvního dílu, který nastavil laťku hodně vysoko. Podaří se ji překročit?

Příběh začíná v Dunwallu, známého z prvního dílu, Corvo a Emily trénují své schopnosti, když v tu se objevuje někdo, kdo chce převzít trůn a ujmout se tak postupně vlády. Nejde o nikoho menšího než z DLC s Daudem z Dishonored 1 známou Delilah. Zde mám hnedka první výtku. Týká se samotné Delilah, která si někde z prstu vycucala, že je právoplatnou dědičkou trůnu, protože bylo sestra bývalé císařovny Jessamine. A vezme to doslova, s kupou svých pomocníků se rozhodla obsadit trůn. Výtka patří této postavě, protože jsem nepochopil, proč ji tvůrci zvolili, když v DLC dopadla tak, jak dopadla. I když je to ve hře vysvětleno, působí to jako kopírování. A tím to nekončí. Buď Emily, nebo Corvo se vydává opět na cestu pomsty. Zvolil jsem si Corva a tak budu recenzovat pouze hru za něj. Císařovna je sesazena a v nebezpečí, a Corvo je označen za vraha. Nebylo to už někde? Je hrozná škoda, že autoři téměř do puntíku vykrádají svůj příběh z jedničky a přidružených DLC, ale dejme tomu, i přesto je v rámci možností zajímavý a má zvraty. A tyto zvraty svým způsobem konáte i Vy, neboť je opět ve Vašich rukách, zda svou oběť zabijete či potrestáte jiným způsobem. A k tomu se krom Emily vrací několik starých známých postav.
Děj se po první misi přesouvá na Karnacu - Corvovo rodiště - kde se skrývají všichni, kterým půjdete po krku. Lokace zde jsou nádherné a žijí svým vlastním životem. Jsou otevřenější a ještě přívětivější různým způsobům hraní než v prvním díle. Tyto lokace se dělí na několik částí, které jsou od sebe oddělené krátkým loadingem.
Lze v nich opět pátrat, což je rozhodně doporučeno, po různých amuletech a runách, které slouží pro rozvíjení Corvových schopností. A že to bude potřeba! Stejně tak po různých odbočkách, které mohou usnadnit postup k cíli.
Hra postupně přituhuje a jednoduché soupeře v podobě pár vojáků s mečem brzy vymění za mechanické roboty a čarodějnice. A ti už umí pěkně zatopit!
Z jednotlivých misí se mi nejvíce líbila ta, v níž musíte hrát ve dvou časových liniích, a kde to, že něco změníte v minulosti, se promítne do současnosti. Sice se většinou nejedná zas až tak o zásadní věci, ale je to rozhodně vítané a to i díky tomu, že si málokteré studio troufne ve svých hrách nějak převratněji hrát s dvěma a více časovými liniemi, kdy jedna ovlivní druhou.
Postava Corva je o něco sympatičtější než posledně, a to i díky tomu, že konečně mluví. Z Emily si nic neužijete, protože... no, nebudu spoilerovat.
Delilah je silná záporačka a dává Vám o tom vědět, ale jak jí postupně připravujete o její pomocníky, dozvídáte se, že i má strach. Z Vás! A to je dobře, protože ve hrách jsou z velké části záporáci představeni jako ničeho se nebojící psychopati, kteří mají děsně silné kecy a na konci hry buď škemrají o život, nebo pokračují v urážení. Avšak ani zdaleka to neplatí o všech hrách!
Ostatní záporné postavy jsou spíše takové figurky na odstranění z cesty, o nichž se dozvídáte maximálně z mluvy obyvatel, různých deníků a zápisků, a občas i z cutscén. Jejich potenciál by tedy šel využít lépe. A vrací se i Jessamine, jen neprozradím, v jaké podobě se vrátila.

SHRNUTÍ: Dishonored 2 měl být vylepšeným prvním dílem a v mnoha ohledech se mu to daří. Krásné lokace, možnost volby hlavní postavy, povedená hudba, výtečná grafika, velice slušná UI, a i ty postavy jsou ucházející až dobré, ale kazí si to tím, že z velké části kopíruje příběh Dishonored 1 a jejích DLC, z kterých si i, podle mě nesmyslně, vypůjčuje záporačku Delilah, která je sice fajn záporačkou, ale i díky ní dochází k objevení pocitu, že tohle už jsme někde viděli. Je to asi jediná větší výtka, protože D2 je ve výsledku podařená a velice zábavná hra, která pěkně rozšířila už tak velice zajímavé univerzum a svět Dishonored.


Komentáře ke hře lze přidávat na kartách této hry pro konkrétní platformy.




  • Obrázky ze hry

Artwork ke hře Dishonored 2

Artwork ke hře Dishonored 2

Artwork ke hře Dishonored 2

Galerie obrázků ze hry Dishonored 2. Všechny screenshoty hry Dishonored 2 naleznete u konkrétních karet platforem této hry. Obrázky ke hře lze přidávat na kartách konkrétních platforem této hry.





  • Video ze hry

Video z hraní

Video ze hry Dishonored 2. Všechny trailery, videorecenze nebo jiná videa ze hry Dishonored 2 naleznete na konkrétních kartách platforem této hry. Videa ke hře lze přidávat na kartách konkrétních platforem této hry.



HODNOCENÍ HRY Dishonored 2 PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/hra/Dishonored-2-41712/" title="Hodnocení hry Dishonored 2"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Dishonored+2" alt="Dishonored 2" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

War Thunder
War Thunder
War Thunder
War Thunder
War Thunder

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

20 %

Ano, Xbox Series X

16 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

29 %

Ne, hraji na mobilu

26 %

Celkem hlasů: 2589


Hra Warthunder zdarma